01: Sursa reală a fericirii este pacea interioară – Perspective Budhiste

Fericirea se naște dintr-o minte liniștită

Dacă luați un singur lucru din cursul nostru, sperăm că va fi acesta: fericirea este o muncă interioară. Ca rezultat, fericirea se naște în mod natural dintr-o minte liniștită.

Practicând meditația, putem ajunge să înțelegem și să experimentăm acest adevăr profund pentru noi înșine. În primul rând mintea noastră, nu alte persoane sau circumstanțe, determină cât de fericiți suntem. Când recunoaștem acest lucru, vom aprecia puterea meditației de a ne vindeca la cele mai profunde niveluri.

Momentan depindem de lucruri externe pentru a ne face fericiți. De exemplu, relațiile noastre, sănătatea noastră, reputația noastră și cariera noastră. În concluzie, credem că aceste lucruri sunt sursa fericirii noastre. Deși ne pot face fericiți pentru o perioadă de timp, ne pot provoca și suferință mai ales atunci când le pierdem.

Prin practicarea meditației putem deveni atât de familiarizați cu propria noastră sursă de pace interioară încât nu mai trebuie să fim niciodată nefericiți. Circumstanțele se vor schimba (așa cum se întâmplă întotdeauna). Sigur că vor apărea provocări (așa cum se întâmplă întotdeauna), vom fi „sus” în viață, apoi „jos” din nou … și totuși, în tot acest timp ne vom simți complet fericiți și mulțumiți.

S-ar putea să ne fie incredibilă ideea că putem fi fericiți tot timpul, deoarece este atât de departe de experiența noastră actuală a ceea ce este posibil.

Este bine însă să ne amintim că învățăturile lui Budha au supraviețuit în această lume de peste 2.500 de ani. În concluzie poate că există ceva adevăr în ceea ce a spus, iar aceste perspective budhiste ne poate schimba felul în care vedem existența. . .

Cadoul lui Geshe Kelsang Gyatso pentru toată lumea

Tags: No tags

Comments are closed.