01: Sursa reală a fericirii este pacea interioară – Perspective Budhiste

sapte perspective budhiste

În următoarele șapte postări cu perspective budhiste vom explora una dintre ideile revoluționare ale lui Budha asupra adevăratului potențial al minții. Când medităm asupra acestor înțelegeri putem înțelege singuri că o schimbare profundă și durabilă este posibilă.

Perspectiva nr. 1: Sursa reală a fericirii este pacea interioară

"Sursa reală a fericirii este pacea interioară. Dacă mintea noastră este liniștită, vom fi fericiți tot timpul, indiferent de condițiile externe, iar dacă este tulburată sau îngrijorată în vreun fel, nu vom fi niciodată fericiți, indiferent cât de bune ar fi condițiile noastre externe. Condițiile externe ne pot face fericiți numai dacă mintea noastră este liniștită. "

Venerabilul Geshe Kelsang Gyatso Rinpoche
Geshe-la fondatorul traditiei

Fericirea se naște dintr-o minte liniștită

Dacă luați un singur lucru din cursul nostru, sperăm că va fi acesta: fericirea este o muncă interioară. Ca rezultat, fericirea se naște în mod natural dintr-o minte liniștită.

Practicând meditația, putem ajunge să înțelegem și să experimentăm acest adevăr profund pentru noi înșine. În primul rând mintea noastră, nu alte persoane sau circumstanțe, determină cât de fericiți suntem. Când recunoaștem acest lucru, vom aprecia puterea meditației de a ne vindeca la cele mai profunde niveluri.

Momentan depindem de lucruri externe pentru a ne face fericiți. De exemplu, relațiile noastre, sănătatea noastră, reputația noastră și cariera noastră. În concluzie, credem că aceste lucruri sunt sursa fericirii noastre. Deși ne pot face fericiți pentru o perioadă de timp, ne pot provoca și suferință mai ales atunci când le pierdem.

Prin practicarea meditației putem deveni atât de familiarizați cu propria noastră sursă de pace interioară încât nu mai trebuie să fim niciodată nefericiți. Circumstanțele se vor schimba (așa cum se întâmplă întotdeauna). Sigur că vor apărea provocări (așa cum se întâmplă întotdeauna), vom fi „sus” în viață, apoi „jos” din nou … și totuși, în tot acest timp ne vom simți complet fericiți și mulțumiți.

S-ar putea să ne fie incredibilă ideea că putem fi fericiți tot timpul, deoarece este atât de departe de experiența noastră actuală a ceea ce este posibil.

Este bine însă să ne amintim că învățăturile lui Budha au supraviețuit în această lume de peste 2.500 de ani. În concluzie poate că există ceva adevăr în ceea ce a spus, iar aceste perspective budhiste ne poate schimba felul în care vedem existența. . .

Meditatie si budhism modern

Cursuri de meditație online

Cursuri online, potrivite atât pentru începători, cât și pentru cei care au deja o practică de meditație. Fiecare clasă include o învățătură și o meditație bazată pe învățăturile lui Budha așa cum au fost ele prezentate de călugărul budhist Geshe Kelsang Gyatso. Prin aceste sesiuni putem învăța cum să folosim sfaturile lui Budha în propria noastră viață pentru a rezolva toate problemele noastre zilnice și pentru a găsi pacea și fericirea pe care le căutăm.

Cadoul lui Geshe Kelsang Gyatso pentru toată lumea

Aceste instrucțiuni sunt metode științifice pentru a ne îmbunătăți natura umană.

Geshe Kelsang Gyatso
Tags: No tags

Comments are closed.