temple budhiste

Intenția plină de compasiune a lui Geshe Kelsang Gyatso este cuprinsă în Fondul Internațional al Templelor, un fond internațional unic, dedicat beneficiului public.

Acesta favorizează dezvoltarea internațională a unei game largi de instituții budhiste contemporane. Acestea includ în prezent Templele pentru Pacea Mondială, Centrele de Meditație Kadampa, Centrele Internaționale de Retragere, Centrele Budhiste Kadampa, Templele Moderne dechise în orașele mari ale lumii, Cafenele pentru Pacea Mondială și Publicațiile Tharpa. Toate aceste instituții oferă serviciu public care exemplifică/ ilustrează credința budhistă.

În fiecare an, de exemplu, zeci de mii de oameni vizitează templele și centrele din întreaga lume. Unii participă la cursuri și retrageri pentru a învăța cum să îți dezvolți pacea interioară prin meditație, în timp ce alții merg să vizualizeze obiectele sfinte și să se bucure de atmosfera liniștită. Însă, indiferent de motivul lor de a vizita, Geshe Kelsang a spus că oricine vede un Templu sau obiectele sfinte din interior va primi o binecuvântare specială, care seamănă în mintea lor o sămânță de pace și fericire viitoare.

“Ori de câte ori cineva, budhist sau nu, vede un templu sau o imagine a lui Budha, ei primesc binecuvântări.”
Venerabilul Geshe Kelsang Gyatso Rinpoche

Pentru mai multe informații despre Fondul Internațional al Templelor, inclusiv modalități prin care le puteți ajuta, vizitați https://kadampa.org/temples-for-world-peace