Podcasturi Gratuite pe diverse teme

Fii inspirat de înțelepciunea buddhistă

O tehnică eficientă și rapidă în a calma o minte agitată

Această înregistrare prezintă o tehnică care este foarte necesară dacă vrem să ne oprim mintea să nu fie copleșită de ganduri.

Dacă vrei să te eliberezi de toate dificultățile tale mentale, a pune meditația în rutina ta zilnică este cea mai bună modalitate de a o transforma într-un obicei zilnic pentru tot restul vieții tale.

Play Video

Cum să scăpăm de griji

Am dori să vă propunem acest nou podcast care descrie o metodă excelentă de a reduce obiceiul de a gândi și a ne consuma prea tare asupra a ceea ce ni s-ar putea întampla – bazat pe sfaturile maestrului buddhist indian Shantideva.

Play Video

Soluții pentru readucerea stării de armonie în relații

Persoana care este o problemă pentru o minte ce nu accepta, nu există în spațiul calm și clar al rabdarii ce accepta ce este. Rabdarea acceptarii nu numai că ne ajută pe noi, dar îi ajută și pe cei cu care suntem răbdători. A fi acceptat se simte foarte diferit fata de a fi judecat. Atunci când cineva se simte judecat, devine automat tensionat și defensiv, dar când se simte acceptat, se poate relaxa și acest lucru permite ca calitățile lui bune să iasă la suprafață. Răbdarea rezolvă întotdeauna problemele noastre interioare, dar deseori rezolvă și problemele dintre oameni.

Play Video

Despre vieți trecute și viitoare

De asemenea am dori să introducem Partea 1 dintr-o serie de podcasturi despre Renaștere și Karma – învățături esențiale din tradiția buddhistă.

Adevărul este că suntem aici pentru că vrem idei noi. Știm că, dacă întotdeauna gândim ceea ce am crezut întotdeauna, vom simți întotdeauna ceea ce am simțit întotdeauna. Și vrem rezultate diferite.

Vrem rezultate diferite pentru noi înșine, pentru familia noastră, pentru comunitățile noastre.
Ne uităm la istoria pătată a lumii noastre, la suferințele și nedreptățile și dorim ceva diferit – un rezultat diferit.
Și asta va necesita idei diferite, idei noi, noi moduri de gândire. Și noile moduri de gândire pot prezenta provocări, deoarece necunoscutul este adesea ceva la care rezistăm…

Sperăm că veți ascult acest podcast cu o minte deschisă.

Play Video

Învățăturile din aceste sesiuni au la bază cărțile scrise de Geshe Kelsang Gyatso

carti budhism

Venerabilul Geshe Kelsang Gyatso Rinpoche este un maestru în meditație deplin realizat și profesor de buddhism renumit pe plan internațional, care a pionierat introducerea buddhismului modern în societatea contemporană. El este autorul a 23 de cărți foarte apreciate ce transmit perfect înțelepciunea veche a buddhismului în lumea modernă. De asemenea, a fondat peste 1300 de centre și grupuri buddhiste Kadampa în întreaga lume.

Geshe-la fondatorul traditiei